Webinar: nieuwe voedingsaanbevelingen en consumptiedata (opname)

Voor wie?  Diëtisten, huisartsen, apothekers, eerstelijnszorg

Wat? 

In dit interactief webinar lichten we enkele heldere inzichten en concrete handvaten toe voor jouw praktijk vertrekkende van de nieuwste voedingsaanbevelingen van de Hoge Gezondheidsraad en de laatste consumptiecijfers van Sciensano.  

Wat kan je verwachten? 

  • Wat ligt er op ons bord en hoe gezond is dat? In juni actualiseerde de Hoge Gezondheidsraad de voedingsaanbevelingen op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten over voeding en gezondheid. Tegelijk toont de recentste voedselconsumptiepeiling van Sciensano hoe de Belg vandaag eet. Samen bieden ze een overzicht van waar we vandaag staan en waar we naartoe kunnen. Een ideaal moment dus om ook de voedingsdriehoek nog eens onder de loep te nemen.  

  • We belichten waar volgens ons de grote uitdagingen en winsten nog liggen en geven we een aantal concrete handvaten mee die je meteen in jouw praktijk kan inzetten. 

  • We nemen eveneens van de gelegenheid gebruik om onze visie op de plaats van ultrabewerkte voedingsmiddelen in een gezond en duurzaam voedingspatroon toe te lichten. Deze bouwt voort op een kersverse update van de achtergrondtekst uit 2020. 

Dit is een opname van het webinar dat plaatsvond op 13/11/2025. De opname duurt 1,5 uur en je kan ze bekijken op een tijdstip naar keuze.  

Prijs? Gratis

Lesgever(s): Caroline Coeckelbergh en Sofie Verdoodt (Vlaams Instituut Gezond Leven vzw)