Voor wie? 

Deze cursus is geschikt voor alle jeugdhulpmedewerkers. 

Wat kan je verwachten?

Wil je de kinderen en gezinnen die jullie begeleiden een actievere toekomst bieden? In 7  inspirerende delen: 

  • ontdek je hoeveel soorten beweging er bestaan en waarom die soms een struggle zijn. Je verkent de positieve gevolgen die een dynamische levensstijl heeft op kinderen en gezinnen; 

  • leer je hoe je de actieve interesses van kinderen en gezinnen samen verkent en hoe je vandaar stappen zet naar een actieve(re) levensstijl; 

  • ontwikkel je effectieve plannen en afspraken die de basis vormen voor een omgeving die beweging aanmoedigt; 

  • bedenk je welke nieuwe, haalbare actieve gewoontes passen in jullie werking. Want kleine aanpassingen aan de omgeving hebben een grote impact. 

Meer concreet?

Dit is een blended traject dat bestaat uit 7 online sessies met huiswerkopdrachten en twee digitale terugkoppelingsmomenten. De 7 thematische sessies duren samen 1u30, maar je volgt die niet allemaal achter elkaar. Elke themasessie eindigt met een huiswerkopdracht die je met een gezin of kind dat je zelf kiest, uitvoert. Daarvoor neem je zoveel tijd als nodig. Elke ingevulde opdracht stuur je naar Tine.Vangroenweghe@gezondleven.be. Nadien ga je op je eigen tempo verder met de volgende thematische sessie.  

Op dinsdag 23 april en donderdag 12 september zijn er terugkoppelingsmomenten met alle deelnemers, begeleid door Tine Vangroenweghe (stafmedewerker jeugdhulp) en Annelies Vandenberghe (stafmedewerker beweging). Dan bespreken we jullie vragen, huiswerkopdrachten, ...

 🔥 Waar wacht je nog op? Schrijf je vandaag nog in voor dit niet te missen traject en maak van een actieve levensstijl een naadloos onderdeel van jullie werking. 🔥 

Tine Vangroenweghe is je contactpersoon bij vragen. Zij is bereikbaar op 0478.59.07.98 of Tine.Vangroenweghe@gezondleven.be. 

Wanneer?

  • online thematische sessies kunnen doorlopend
  • 23 april 2024: 10u30 tot 12u (online terugkoppelingsmoment)
  • 12 september 2024: 15u30 tot 16u30 (online terugkoppelingsmoment)

Locatie?

  • Online en terugkoppelingsmomenten via Microsoft Teams

Prijs? Gratis

Hallo! 

Vraag jij je soms af: 

  • hoe je een actieve(re) rol in een netwerk opneemt? 

  • hoe je ervoor zorgt dat je je organisatie optimaal vertegenwoordigt als je rond de tafel van een netwerk zit? 

  • hoe je zorgt voor efficiënte informatiedoorstroming vanuit het netwerk naar jouw eigen organisatie en andersom? 

  • wat we hebben geleerd uit de aanpak en uitwerking van de gezamenlijke acties van de netwerkgroepen van PO OSW van de voorbije periode? 

  • hoe we het settinggericht samenwerken op basis van de lessons learned kunnen (of moeten 😉) optimaliseren in 2024? 

Noteer dan dinsdagvoormiddag 19 december. Want tijdens het doorstartevent ‘Samen groeien in settinggericht samenwerken’ helpen organisatiedeskundige David Suijkerbuijk én real-life cases in settinggericht samenwerken uit de afgelopen periode jou én ons die voormiddag collectieve kennis creëren. En stappen vooruit te zetten. 

What's in it for you?

Je gaat naar huis met handvaten om 

  • je rol in het netwerk efficiënt(er) en meer effectief op te nemen 

  • netwerken en het settinggericht samenwerken in de toekomst effectiever aan te pakken 

  • het settinggericht samenwerken nog efficiënter in te bedden in jouw organisatie 

Extra plus? Je wordt voorzien van een gezonde lunch met ruimte voor discussie met gelijkgestemden (of anders-denkenden 😉). Of gewoon een fijn gesprek met partners.

Place to be?

Datum: dinsdag 19 december van 9.30 uur – 13 uur 
LocatieClemenspoort (Gent)
Adres: Overwale 39000 Gent vlakbij station Gent Sint-Pieters

Voor wie? 

In eerste instantie voor partners die meewerken aan preventie in Vlaanderen en betrokken zijn bij het settinggericht samenwerken. Maar spreekt het programma je aan, heb je enige ervaring in opereren in netwerken en samenwerkingen? En denk je een zinvolle bijdrage te kunnen leveren aan inzichten over ecosystemen, shared services en settinggericht samenwerken in de toekomst? Wees welkom 😊 

Investering? 

Het doorstartevent is gratis. Je investeert enkel je tijd. 

Inschrijven

Registreer via deze link

Niets voor jou, wel voor je collega?

Doorsturen mag #sharingiscaring

Vragen?

Contacteer ons op kim.vanderauwera@gezondleven.be of Tineke.Vansteenkiste@gezondleven.be


Voor wie? Professionals in de preventieve gezondheid

Wil je mensen stimuleren om gezonder te leven? Dan krijg je best inzicht in de determinanten van gezond en ongezond gedrag. Het Gedragswiel, dat ontwikkeld werd door het Vlaams Instituut Gezond Leven, vat deze gedragsdeterminanten op een toegankelijke manier samen. Zo ben je alvast goed op weg naar een succesvolle gedragsverandering.

In deze e-learning gaan we samen op zoek naar de drempels en hefbomen voor mensen om gezond te eten.

Wat kan je verwachten?

Met deze e-learning krijg je inzicht in verschillende determinanten van gezond en milieuverantwoord eetgedrag, met het Gedragswiel als kader.

Als professional kan je hiermee mogelijke motieven herkennen  die aan de basis liggen van eetgedrag van een bepaalde doelgroep (bv. kinderen, jongeren, ouderen, …). Gezondheidsbevorderaars, interventie-ontwikkelaars, zorgverleners, beleidsmedewerkers, cateraars, retailers, bedrijven uit de voedingsindustrie, … die iemand richting de gezonde en milieuverantwoorde keuze willen sturen, vertrekken bij het uitwerken van acties het best vanuit een determinantenanalyse van de eetgewoonten van een bepaalde doelgroep.

Op die manier kunnen gerichte en effectieve acties worden opgezet om gezonder en meer milieuverantwoord eetgedrag te stimuleren. Zo kunnen diëtisten doelgerichter helpen bij het veranderen van eetgedrag, als ze bepaalde drijfveren van hun cliënten kennen. Maar ook retailers of bedrijven kunnen ons eetgedrag een gezondere en meer milieuverantwoorde richting uitsturen, door bijvoorbeeld in te spelen op bepaalde omgevingsdeterminanten.

Wanneer: Doorlopend beschikbaar

Locatie: Online

Prijs: Gratis

Je kan deze vorming ook aanvragen op maat van jouw bedrijf of organisatie. Wil je deze vorming organiseren voor een groep medewerkers of leden? Contacteer ons dan via onderstaand formulier voor meer praktische info.

Contacteer ons

Voor wie? Leerkrachten, directie, pedagogische begeleiders... secundair onderwijs

Wil je (meer) gezonde dranken en tussendoortjes aanbieden en promoten in jouw secundaire school? Top! Ontdek hier hoe je dat op een eenvoudige manier kan doen. Stap voor stap. Met deze e-tutorial wijzen we je de weg naar onze methodieken en materialen zodat je meteen aan de slag kan om een gezonder aanbod van dranken en tussendoortjes uit te werken.

In deze e-tutorial laten we je eerst kennis maken met Gezonde School. We lichten toe waarom het goed is om op jouw school aan gezondheid te werken, én waarom het belangrijk is om in te zetten op een gezond aanbod aan dranken en tussendoortjes. Daarna overlopen we kort de aanbevelingen voor dranken en tussendoortjes en hoe je deze kan doorvoeren. In de laatste module ontdek je hoe je concreet aan de slag kan gaan. Benieuwd? Klik dan snel verder en ontdek welke materialen voor jou van pas kunnen komen.

De e-tutorial neemt ongeveer 30 minuten in beslag. 

Je kan ze volgen op je pc, smartphone of tablet. 

Prijs: Gratis