De voedselomgeving en walkability in een gezonde publieke ruimte

Voor wie?   

Lokale besturen

Intro

Tijdens deze vorming bekijken we hoe de  voedselomgeving en de walkability van een buurt ons eet- en beweeggedrag mee beïnvloeden en hoe je die buurt gezonder kan maken. 

Wat kan je verwachten? 

Tijdens deze vorming wordt ingegaan op hoe de context of meer bepaald de voedselomgeving en walkability aspecten ons eet- en beweeggedrag mee beïnvloedt. Naast een aantal definities en begrippen rond de voedselomgeving en walkability, wordt ingegaan op welke verschillende context aspecten ons eet- en beweeggedrag mee sturen. Daarnaast wordt aangegeven op welke manier de voedselomgeving en walkability in Vlaanderen in kaart en beeld kan gebracht worden, op een objectieve en subjectieve manier. De instrumenten om daarmee aan de slag te gaan (bv. de buurtscan van Gezond Leven) en aandachtspunten (bv. participatie van kwetsbare doelgroepen) worden toegelicht. Naast het analyseren van de voedselomgeving en walkability wordt ook ingegaan op oplossingen en good practices om de voedselomgeving gezonder te maken.

De informatie uit deze vorming is o.a. gebaseerd op het Hap&Stap project, gefinancierd door Kom op tegen kanker en de toolbox voor een gezonde publieke ruimte van Gezond Leven.

Deze vorming kan afhankelijk van de vraag uitgebreid worden en/of gekoppeld aan de workshop gezonde voedsel- en beweegomgeving.

Prijs: 

€300

Duurtijd en locatie: 

- Duur:  1,5 uur theoretische uitleg (begrippen en methodes) + 30 minuten praktische toepassing indien voor de uitbreiding wordt gekozen

- Datum, uur en locatie: naar keuze (in samenspraak met lesgever)

Lesgever(s): 

Sara Claeys

Vraag je sessie aan 👇

Contacteer sara.claeys@gezondleven.be voor meer informatie