Kleurrijk Gezond

Voor wie? 

Organisaties die werken met mensen met een migratieachtergrond 

Wat kan je verwachten?

Kleurrijk Gezond is een methodiek om mensen met een migratieachtergrond op een laagdrempelige manier te motiveren om gezond te eten en voldoende te bewegen met aandacht voor hun culturele achtergrond. 

Tijdens een praktische en interactieve infosessie willen we deelnemers betrekken bij de thema’s gezonde voeding en beweging, en geven we basisinformatie en tips over gezond eten, bewegen en het beperken van langdurig zitten.  

De infosessie wordt gegeven aan groepen van diverse afkomst en wordt begeleid door hiervoor specifiek opgeleide lesgevers (diëtisten en groepswerkers). Zij maken gebruik van de Kleurrijk Gezond-rugzak. Alle lesgevers volgden een opleiding (een zogenaamde ‘train-de-trainer') van Gezond Leven.  

De lesgever kan in overeenstemming met de organisatie de infosessie op maat samenstellen in functie van de noden en behoeften van de groep.  

Vraag je sessie aan

Voor deze workshops werken we samen met de Vlaamse Logo’s. Lokale besturen, organisaties of verenigingen die voor hun inwoners en leden een Kleurrijk Gezond-sessie willen organiseren, kunnen terecht bij het Logo uit jouw regio.