Gezond opvoeden: over eten bij kinderen

Voor wie? 

Ouders

Intro  

Evenwichtig en gevarieerd eten is zó belangrijk voor kinderen. Want de basis voor een gezond leven wordt gelegd in de kindertijd. Gezonde voeding levert bovendien de nodige energie voor dagdagelijkse activiteiten, en laat hen toe optimaal te ontwikkelen. Wil je graag weten wat kinderen best eten, en hoe je hen kan stimuleren om gezond te eten? Dan is deze vorming iets voor jou!

Wat kan je verwachten? 

In deze vorming komen eerst een aantal basisprincipes van ‘gezond opvoeden’ aan bod. Vervolgens leer je wat kinderen het best eten en drinken (hoofdmaaltijden, tussendoortjes en dranken). Omdat kinderen vaak niet staan te springen om gezond te eten, geven we ook nog 12 (op)voedingstips mee: hoe stimuleer je hen om gezond te eten? Na deze vorming krijg je als ouder of verzorger dus niet alleen meer kennis over gezonde voeding voor kinderen, maar krijg je ook de nodige praktische tips om er zelf mee aan de slag te gaan! 

Vraag je sessie aan

Voor deze workshops werken we samen met de Vlaamse Logo’s en specifiek opgeleide lesgevers. Vraag je sessie aan bij het Logo uit jouw regio.