Als hulpverlener aan de slag met geluksdriehoek.be

Voor wie?   

Hulpverleners, psychologen, leerlingbegeleiders, zorgcoaches, … die in één-op-één- gesprek gaan met (jong)volwassenen (vanaf 16 jaar) en op zoek zijn naar extra tools om hun cliënten te helpen. 

Intro 

In deze interactieve workshop leer je het digitaal platform www.geluksdriehoek.be beter kennen. Je ontdekt hoe je cliënten sterker maakt en meer (zelf)inzicht geeft door de online toolbox te gebruiken. 

Geluksdriehoek.be is een website en digitaal platform gericht op (jong)volwassenen (vanaf 16 jaar).Het is een plek waar informatie, tips en oefeningen rond mentaal welbevinden gratis en in verstaanbare taal beschikbaar gemaakt worden. 

Volwassenen kunnen zelfstandig aan de slag met de website, maar de toolbox kan ook een waardevolle combinatie vormen met een face-to-face begeleiding. Deze ‘blended aanpak’ geeft cliënten extra handvaten om ook buiten de begeleiding aan de slag te gaan met het verkrijgen van inzichten of het trainen van vaardigheden. 

Wat kan je verwachten? 

  • Wat is ‘mentaal welbevinden’ en hoe kan je dat versterken?  
    Aan de hand van stellingen maak je kennis met de bouwblokken van de geluksdriehoek. 

  • Wat kunnen cliënten doen op de website? 
    Aan de hand van concrete casussen leer je de website (beter) kennen én gebruiken. 

  • Hoe gebruik je geluksdriehoek.be als professional? 
    Via onderlinge uitwisseling komen we tot concrete tips en tricks om het gebruik van de website te integreren in de gesprekken met cliënten. 

Waarom aanvragen? 

  • Je leert het platform geluksdriehoek.be van binnen en van buiten kennen.   

  • Je krijgt tips om de online toolboxblended’ te gebruiken: zowel voor, tijdens en na gesprekken met cliënten.   

  • Je kunt onderling uitwisselen over het gebruik van de toolbox. 

Vraag je sessie aan

Prijs: €450 + €35 verplaatsingskosten (kortingstarief €300 + 35€ verplaatsingskosten voor onderwijsinstanties, sectororganisaties en organisaties die werken naar mensen in maatschappelijk kwetsbare situaties)